Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag vol goede moed te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk, ook in de koude wintermaanden. Hoewel we er nu nog even niet bij stilstaan zullen we straks weer behoefte hebben aan een warme woning. Een comfortabele temperatuur en fijn binnenklimaat in de winter creëer je natuurlijk met een kachel. Ben jij benieuwd hoe je jouw huis kunt verwarmen? Lees hier dan meer over in dit blog.

 

Gaskachels

Warmte en sfeer in combinatie met gemak, dat typeert de gaskachel. Waar een gaskachel vroeger heel normaal was zie je tegenwoordig in veel woningen een cv-ketel. Dat betekent echter niet dat we de gaskachel zijn vergeten, want deze dient tegenwoordig vooral voor extra sfeer in huis. Binnen een handomdraai heb je een vlammenspel dat niet van echt te onderscheiden is, en tegenwoordig vaak ook nog te bedienen via je telefoon.

 

Houtkachels

Wanneer je aan een houtkachel denkt zal je al snel uitkomen op de authentieke geur, het knisperend geluid van brandend kachelhout, de aangename warmte en gezellige sfeer. In de winter warm je naast de houtkachel op met een kop warme chocolademelk, in de koele lentedagen zet je hem aan voor bijverwarming. Er zijn verschillende soorten houtkachels waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Wil je jouw woning voorzien van zo’n authentiek haardvuur, laat je dan goed informeren en adviseren door een specialist. Met stookhout van Haardhoutcompany zit je er hoe dan ook warmpjes bij.

 

Pellet kachels

Een pellet kachel kan worden gezien als een eenvoudiger alternatief voor de traditionele houtkachel. Een pellet kachel werkt namelijk ook op hout, maar is voorzien van een verbrandingskamer waar je zelf pellets aan toevoegt. Binnen een handomdraai stel je de gewenste temperatuur in en de kachel doet wat hij moet doen. De kachel ontsteekt zichzelf en zorgt ervoor dat je binnen een aangename temperatuur hebt.

 

Tuinhaard

Niet alleen binnen moet je aan verwarming denken, de buitenruimte mag niet vergeten worden. Nu de avonden afkoelen en we ons aan het einde van de zomer bevinden kun je de het terras verwarmen met een tuinhaard. Zo verleng je het buitenseizoen en voorzie je je tuin ook nog een van een ultieme sfeermaker.

Geef een reactie

Back To Top