In een wereld die constant verbonden is, kan het af en toe nodig zijn om even afstand te nemen van onze schermen en quality time met onszelf door te brengen. Een avondje selfcare organiseren is een geweldige manier om te ontspannen, te herstellen en jezelf te verwennen. In deze blog geef ik je een simpele gids over hoe je een selfcare avond kunt organiseren zonder online te zijn, inclusief voorbereidingen en activiteiten. Lees je mee?

Maak tijd en ruimte

Plan een specifieke avond in je agenda waarop je jezelf kunt toewijden aan selfcare. Zorg ervoor dat je geen andere verplichtingen hebt en dat je een rustige en comfortabele ruimte hebt waar je je kunt ontspannen.

Schakel je telefoon uit

Een van de belangrijkste aspecten van een offline selfcare avond is het uitschakelen van je telefoon. Zet je meldingen uit en leg je telefoon weg op een plek waar je er niet constant naar wordt verleid. Dit helpt je om volledig aanwezig te zijn in het moment en je te concentreren op jezelf.

Creëer een ontspannen sfeer

Bereid je ruimte voor door kaarsen aan te steken, zachte muziek af te spelen of zelfs een rustgevende geurverspreider te gebruiken. Een rustige en kalmerende omgeving draagt bij aan de ontspanning en het welzijn tijdens je selfcare avond.

Verwen jezelf met een bad of douche

Begin je avond met een ontspannend bad of een verfrissende douche. Voeg enkele druppels essentiële oliën toe aan je badwater of gebruik een heerlijke douchegel om je zintuigen te prikkelen. Neem de tijd om de sensaties van de douche of het bad echt te voelen en weer één te worden met je lichaam.

Gezichtsverzorging en haarverzorging

Verwen je huid met een uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine. Reinig je gezicht grondig, breng een voedend gezichtsmasker aan en sluit af met een hydraterende crème. Neem de tijd om jezelf te masseren terwijl je de producten aanbrengt en geniet van het moment van zelfzorg. Alleen dat is al een verwenmomentje. Laat ook je haar niet achterwege en verzorg deze ook met hydraterende producten zoals de moroccanoil curl producten. Juist deze avond is hier perfect voor, dus ga er goed voor zitten en smeer een moroccanoil haarmasker in je krullen.

Lichaamsverzorging

Vergeet niet om je lichaam ook wat liefde te geven. Gebruik een lichaamsscrub om dode huidcellen te verwijderen, breng een hydraterende bodylotion aan en masseer je lichaam om spanning los te laten. Je kunt ook je nagels verzorgen door ze te knippen, te vijlen en te lakken. Je zal zien dat je, door niet met je telefoon bezig te zijn, dat je een gevoel van meer tijd en minder haast ervaart.

Geef een reactie

Back To Top