Delft is een prachtige stad waar veel te beleven valt. Er zijn tal van interessante attracties die de stad te bieden heeft en die elke kunstliefhebber zeker zou willen bezoeken. We hebben hieronder een lijst met de meest bekende attracties beschreven.

Museum Prinsenhof

Het Museum Prinsenhof is een van de meest bezochte attracties in Delft. Het museum biedt een unieke kijk op de Nederlandse geschiedenis, waarvan veel informatie ook over de stad Delft te vinden is. Er is een tentoonstelling over Willem van Oranje, de stichter van de Republiek der Nederlanden, en er is een collectie schilderijen van Delftse meesters zoals Vermeer en Steen.

De Delftse Gracht

Eén van de meest romantische plekken in Delft is ‘de Delftse Gracht’. Deze 16e-eeuwse gracht vol met prachtige gebouwen en historische monumenten geeft je echt een gevoel alsof je terug in de tijd bent. Je kunt hier ook verschillende boottochten maken, waardoor je nog beter het oude Delft kunt ervaren.

Het Marktplein

Het Marktplein is ook een van die plaatsen waar je zeker even moet stoppen als je door Delft reist. Het is hier dat je verschillende monumentale gebouwen zoals het Stadhuis en het Oude Kerkje kunt vinden. Ook heb je hier verschillende marktkramen waar je antiek of andere leuke souvenirs kunt vinden.

De Delftse Pauw

Tot slot mag De Delftse Pauw niet vergeten worden als we praten over de bekendste attracties in Delft. Dit iconische beeld staat aan het begin van Nieuwe Langendijk en is al sinds 1754 een symbolisch symbool voor de stad. Hier kun je ook genieten van verschillende evenementen zoals muzikale optredens of markten.

Is er een lokale markt waar ik leuke cadeautjes kan kopen in delft?

De Delftse Markt

De Delftse Markt is de perfecte plek om leuke cadeautjes te en in Delft. Elke dinsdag en vrijdag kun je hier terecht voor een verscheidenheid aan producten. De markt staat bekend om haar antieke stukken, maar er is ook een grote selectie van handgemaakte souvenirs en andere unieke cadeaus die je hier kunt vinden. Bovendien vind je er ook veel lokaal geproduceerde producten zoals kaas, bier, zuivel, brood en meer.

Delfts Blauw Winkels

Delfts Blauw is een typisch Nederlands aardewerk dat als souvenir de perfecte herinnering is aan een bezoek aan Delft. Er zijn tal van winkels in het centrum waar je origineel Delfts Blauw kunt en en hier kun je ook tal van andere typische Nederlandse souvenirs vinden zoals klompen, tulpen en kaas.

Kunsthandel Gebroeders Baars

Voor de echte kunstliefhebber is er geen betere plek dan Kunsthandel Gebroeders Baars. Hier kun je de mooiste werken van lokale kunstenaars vinden, evenals antieke meubels en schilderijen. Je vindt er ook veel unieke cadeaus, waaronder handgemaakte keramieken objecten en andere unieke items die zeker zullen opvallen bij de ontvanger.

Welke leuke dingen kan ik doen in delft?

Kunstmuseum Prinsenhof

Het Kunstmuseum Prinsenhof is een absolute must-visit voor kunstliefhebbers in Delft. Het museum biedt een unieke kijk op de Nederlandse kunstgeschiedenis, met schilderijen van Delftse meesters zoals Vermeer en Steen en andere kunstwerken uit de geschiedenis. Het uitgebreide collectie omvat meer dan 100 werken, waaronder tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en oude meesters.

De Oude Kerk

De Oude Kerk van Delft is een indrukwekkend gebouw dat als een van de oudste kerken in Nederland dateert uit de 13e eeuw. De kerk staat bekend om haar prachtige interieur dat gebouwd is in gotische stijl en wordt gedomineerd door schitterende wit marmeren altaren. Er zijn verschillende exposities te zien waaronder het enorme orgel, de tombe van Willem van Oranje en het monumentale 16e-eeuwse glas-in-lood-raam.

Delftse Uitjes

Delftse Uitjes biedt verschillende activiteiten voor liefhebbers van kunst en cultuur. Hier kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een geleide tour door het historische centrum van Delft, waarbij je onder andere langs het Marktplein, het Museum Prinsenhof en De Oude Kerk komt. Daarnaast bieden ze ook workshops aan over verschillende onderwerpen zoals Nederlandse geschiedenis of boetseren met klei.

Waar zijn de beste plekken om kunst te bewonderen in delft?

Museum Prinsenhof

Het Museum Prinsenhof is een must-see voor kunstliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 1000 kunstwerken die dateren uit de 15e-20e eeuw. Het museum is gevestigd in het voormalige paleis van stadhouder Willem van Oranje, dus je kunt er ook genieten van de historische omgeving. Bovendien worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd, waardoor je elke keer iets nieuws kunt ontdekken.

Kunsthandel Janssen & Co.

Kunsthandel Janssen & Co. is een familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar antieke kunst en antiek keramiek verkoopt. Je vindt er werken van beroemde Nederlandse meesters zoals Johannes Vermeer en Rembrandt, evenals andere kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw. Naast de antieke stukken, verkoopt de winkel ook veel verschillende handgemaakte souvenirs, waaronder Delfts Blauw.

Gemeentemuseum Delft

Het Gemeentemuseum Delft is een must-visit voor kunstliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke collectie aan kunstwerken uit alle tijden. Hier vind je werken van Nederlandse meesters zoals Johannes Vermeer en Rembrandt, maar ook moderne schilderkunst en beeldhouwwerken. Het museum organiseert ook regelmatig tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, waardoor je elke keer weer iets nieuws te zien krijgt. Bovendien vind je hier ook tal van unieke cadeaus en souvenirs in de museumwinkel.

Waar vind ik geschiedenis over deltacity?

Deltacity

Delft is een historische stad met eeuwenoude geschiedenis en cultuur. De stad is gebouwd op de Nederrijn, waardoor het een prachtig landschap heeft om te bewonderen, en het staat bekend om zijn kleurrijke huizen en straten. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de stad, kan je een bezoek brengen aan het Stadsarchief Delft. Hier vind je tal van documenten, boeken en andere informatie over de geschiedenis van Delft.

Naast documentatie, biedt het Stadsarchief ook unieke tentoonstellingen die inzicht bieden in de rijke historie van Delft. In de tentoonstelling ‘Delftse Goudmijnen’ wordt bijvoorbeeld verteld over de rijkdom die Delft tijdens de Gouden Eeuw had vergaard door middel van de handel. De tentoonstelling ‘De Kathedraal van Delft’ toont kunstwerken uit verschillende periodes, waaronder schilderijen uit de 15e en 16e eeuw en beeldhouwwerken uit de 19e eeuw.

Daarnaast biedt het Stadsarchief ook educatieve programma’s voor kinderen die meer willen weten over de geschiedenis van Delft. Tijdens deze programma’s krijgen kinderen informatie over bekende gebeurtenissen uit Delfts verleden en leren ze over verschillende archeologische vondsten die zijn gedaan in Delfts grondgebied. Op die manier kunnen kinderen niet alleen hun kennis vergroten, maar ook hun liefde voor hun stad versterken.

Het Stadsarchief is ook online te vinden met een uitgebreide collectie aan informatie over Deltacity’s geschiedenis. Je kan hier onder andere documentatie lezen over verschillende periodes in Deltacity’s verleden zoals de Goudene Eeuw of het tijdperk van Willem van Oranje. Ook kan je hier diverse tentoonstelling material vinden zoals foto’s, kaarten of 3D-modellen die informatie geven over Deltacity’s historische bezienswaardigheden.

Geef een reactie

Back To Top