Steeds meer mensen kiezen voor het werkleven van een zzp’er. Vraag jij je af of het ook iets voor jou is? Of heb je de eerste stappen al gezet, maar weet je nog niet helemaal hoe je jezelf drijvende moeten houden als zelfstandig ondernemer? Lees hier alles over het succesvoller én gelukkiger worden als zzp’er, én voor de hulp van een ondernemersplatform. Veel kan er goed gaan in een fijne freelance community

 

De eerste stappen 

 

Er zijn veel verschillende redenen om voor het leven van een zzp’er te kiezen. Sommige mensen maken de keuze om het werkleven van loondienst achter zich te laten vanwege een wens naar meer vrijheid, zowel in uren als in loon, maar ook om niet meer onder bazen te werken die altijd meer te zeggen hebben. Ook zijn er veel mensen die zelfstandig ondernemer worden om een droom of passie na te jagen die ze altijd al hebben gehad, of om van hun creatieve passie hun werk te maken. Er zijn veel verschillende soorten freelancers; van bedrijven die als zzp’ers begonnen, tot kunstenaars die ook als zelfstandig ondernemers opdrachten binnenhalen. Om erachter te komen of het voor jou ook de juiste keuze is, is het goed om eerst na te denken over hoe je werkleven nu is, en in te voelen of er dingen zijn in dat leven die je mist, of die je liever anders zou zien. Zzp’er zijn is niet per se eenvoudig; je bent voor veel dingen niet zomaar verzekerd, en veel andere zekerheden zoals een automatisch pensioen vallen ook weg als je voor jezelf begint. Er zitten voor- en nadelen aan; je weegt meer persoonlijke vrijheid af tegen minder zekerheid. Is dat iets voor jou? Daar kan alleen jij de keus in maken. 

 

Dorpskracht 

 

Met een dorp voedt je een kind op; zo gaat die Engelse uitdrukking, toch? Zo kan het net zo goed gelden voor zelfstandig ondernemers, of het nou over ervaren of onervaren zzp’ers gaat. Gelukkig bestaan er freelance community’s waar je je als zzp’er aan kan melden; zowel om opdrachten te vinden als om advies te vragen van andere ondernemers. Ook hierbij ben je niet alleen. 

 

Zzp’er worden is spannend, maar kan ook heel veel blijdschap en tevredenheid brengen. Het is een pad dat je niet alleen hoeft te bewandelen. Is het een pad voor jou? 

Geef een reactie

Back To Top