Een record is een prestatie die geregistreerd staat als de meest voortreffelijke en voortreffelijkste. Het is een benchmark voor anderen om te verbeteren of te proberen te evenaren. Records kunnen betrekking hebben op een verscheidenheid van prestaties, waaronder sport, muziek, academische prestaties en zelfs het breken van records.

In de sportwereld wordt een record vaak gebruikt om sportprestaties op nationaal en internationaal niveau te vergelijken. Sportrecords variëren van sprints tot marathons, atletiek tot boksen. Records worden vaak gehouden door atleten die met ongelooflijke toewijding trainen voor hun sport. De meeste records worden gezet door competitieve atleten die hun best doen om hun prestaties te verbeteren.

In de muziekwereld stelt een record de beste scores voor, nummers of albums vast die ooit zijn uitgebracht. Er zijn veel genres waarin muziekrecords worden vastgesteld, waaronder popmuziek, rockmuziek, klassieke muziek en jazz. Sommige muzikanten stellen records door enorme verkoopcijfers of awards te behalen, terwijl andere records stellen door hun creativiteit en technische vaardigheden.

Records kunnen ook worden ingesteld in academische prestaties. Studentprestaties in scholen of universiteiten kunnen worden vergeleken met degene van anderen in dezelfde instelling of in andere instellingen over de hele wereld. Uitstekende academici stellen vaak records door hun ongeëvenaarde prestaties in verschillende onderwerpen en disciplines te tonen.

Sommige mensen proberen zelfs records te breken door buitengewone prestaties neer te zetten die uitzonderlijk zijn voor de menselijke soort. Deze extreme records variëren van hoogtesprong tot uithoudingsvermogen tot het aantal keren dat iemand één bepaalde activiteit kan herhalen of uitvoeren binnen een bepaalde tijdslimiet.

Kortom, een record is eigenlijk gewoon een prestatie die als best mogelijk wordt beschouwd binnen eenzelfde categorieactiviteit. Records kunnen betrekking hebben op verschillende soorten activiteit, zoals sport, muziek, academisch werk en buitengewone prestaties die voor iedere mens uniek zijn.

Welke vergelijkbare woorden heeft record?

Als het gaat om vergelijkbare woorden voor ‘record’, zijn er verschillende termen die gebruikt kunnen worden. Veel vergelijkbare termen betreffen prestaties die op nationaal of internationaal niveau worden uitgevoerd. De volgende woorden worden vaak gebruikt om prestaties te beschrijven die een record overtreffen:

Hoogstand is een term die vaak gebruikt wordt om prestaties te beschrijven die hoger zijn dan het bestaande record. Hoogstand kan zowel nationaal als internationaal zijn, afhankelijk van de sport of activiteit waarover het gaat. Atleten en muzikanten die eigen records verbreken of records behalen die hoger liggen dan de oude, worden vaak gezien als atleten of muzikanten met hoogstand.

De term ‘beste’ wordt vaak gebruikt om prestaties te beschrijven die beter dan het vorige record zijn. Het kan op nationaal of internationaal niveau zijn, afhankelijk van de sport waarover het gaat. Atleten en muzikanten die hun beste prestatie neerzetten, overtreffen vaak het bestaande record met hun inspanning.

Strijd is een andere term die vaak gebruikt wordt om prestaties te beschrijven waarbij records worden verbeterd of overschreden. Het duidt op de aard van de competitie waarbij atleten en muzikanten hun best doen om recordprestaties neer te zetten. Ook hier kan het betrekking hebben op nationaal of internationaal niveau, afhankelijk van de sport of activiteit waarover het gaat.

Vernieuwing is een ander woord dat gebruikt wordt om prestaties te beschrijven waarbij een bestaand record verbeterd of overtroffen wordt. In sommige sport- en muziekgroepen kunnen atleten en muzikanten records stellen door unieke technieken toe te passen, wat resulteert in vernieuwende prestaties en records.

Waar wordt het woord record meestal voor gebruikt?

Waar wordt het woord record meestal voor gebruikt?

Het woord ‘record’ wordt meestal gebruikt als referentiepunt om prestaties op nationaal of internationaal niveau te vergelijken. In de sportwereld stellen records vaak atletische prestaties vast, zoals sprints, marathons, atletiek en boksen. Muziekliefhebbers gebruiken records om de beste albums of nummers vast te stellen die ooit zijn uitgebracht in verschillende genres. Academische records worden vaak gezet door uitstekende studenten die de beste resultaten behalen in hun scholen of universiteiten. Buitengewone prestaties zoals het breken van records kunnen ook worden vastgesteld door mensen die buitengewone activiteiten uitvoeren. Of het nu gaat om het breken van hoogtesprong records of het aantal keren dat een bepaalde activiteit binnen een bepaalde tijdslimiet kan worden herhaald, extreme prestaties kunnen ook als records worden beschouwd.

Geef een reactie

Back To Top